Támogatás energiaközösségek kialakítására

Támogatás energiaközösségek kialakítására

Új pályázati kiírás: Energiaközösségek kialakítását támogató több éves program megvalósítására

Az ÉMI Nonprofit Kft. új pályázati kiírást tesz közre energiaközösség, vagy független aggregátor létrehozására és működtetésére 4 milliárd forint keretösszeggel.

Az ÉMI Nonprofit Kft. 2021. október 7. napján új pályázati kiírást tesz közre „Energiaközösségek kialakítását támogató több éves program megvalósítására” elnevezéssel. A kapcsolódó pályázati kód: 2021-ÉMI-MA.

A pályázati lehetőség keretében vissza nem térítendő támogatás igényelhető energiaközösség, vagy független aggregátor létrehozására. Az Energiaközösség egy olyan szerveződés, amely célja a közösség tagjai számára gazdasági, környezeti és szociális előnyök biztosítása a megújuló energia alapú termelés, tárolás és a fogyasztás koordinációja által. A független aggregátorok célja villamosenergia termelő, -tároló, -fogyasztó berendezések és kapacitások kombinálása valamely villamosenergia-piacon értékesítés, vásárlás vagy aukció céljából.

A rendelkezésre álló teljes pályázati keretösszeg: 4 milliárd forint, a támogatás intenzitása 100%, a maximálisan igényelhető támogatás mértéke 1 milliárd forint.

A támogatást önállóan, vagy konzorciumi formában igénybe vehetik jogi személyiségű vállalkozások, nonprofit gazdasági társaságok és egyéb gazdasági szervezetek, nonprofit és egyéb nem nyereségérdekelt szervezetek, továbbá költségvetési- és költségvetési rend szerint gazdálkodó szervek, a Pályázati Felhívásban meghatározott feltételek szerint.

Pályázat benyújtására 2021. október 7. napjától 2021. november 15. napjáig van lehetőség elektronikusan az ma2021.emi.hu pályázati portálon keresztül.

A támogatás igénylésének részletes feltételeit a Pályázati Kiírás tartalmazza, mely itt érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top