EGYÉB MÉRNÖKI TEVÉKENYSÉG

Komplex szolgáltatási portfóliónk számos területen nyújt további támogatást ügyfeleinknek. Szeretjük a szakmai kihívásokat! Ilyen módon a tervezési, mérnöki tevékenységünk kiterjed a legkülönbözőbb kivitelezési folyamatok minden fázisára.

A mérnöki tervezésben és hasonlóképpen a térképészetben is számos olyan dokumentum, illetve archívum van, mely kizárólag nyomtatott, raszteres formában áll rendelkezésre. Ezeket a dokumentumokat sokszor a beolvasás után vektorizálni kell, hogy a tervrajz, térkép, vagy más hasonló állomány szerkeszthető, vektorgrafikus adat legyen, melynek nem utolsósorban a fájlmérete is lényegesen kisebb a beolvasott raszteres képnél. Tevékenységünk lényege, hogy papíralapú dokumentumokban tárolt adatokból, kereshető elektronikus adatállományt állítsunk elő. Régi papír és pausz alapú tervrajzokat digitalizálunk szkenneléssel, majd a dokumentum manuális nyomon követésével vagy teljes szerkesztéssel abszolút pontos rajzokhoz juthatunk. Ezeket a kért formátumban adjuk át, hogy könnyen felhasználhatók legyenek a további munkafolyamatokhoz.

Van egy ötlete, elképzelése és szeretné megvalósítani? Vállaljuk kapcsolási rajzok készítését és NYÁK tervezését, előre megbeszélt specifikációk alapján. Az igényeknek megfelelően közösen meghatározzuk a működéshez szükséges elektronikai alkatrészeket. Beszerezzük az alkatrészekre vonatkozó műszaki specifikációkat melyek elengedhetetlenek a további tervezési műveletekhez, gyártáshoz és a dokumentáláshoz. Kapcsolási rajzot készítünk, ami minden további műveletnek az alapja, dokumentálja a termék működését. A kapcsolási rajzot használjuk a termék alkatrész listájához és a nyomtatott áramkör tervezéséhez. A tervezés történhet már meglévő -beküldött kapcsolási rajz alapján-, vagy általunk tervezett kapcsolási rajz alapján. A tervek készítésénél az elektronikai követelményeken túlmenően nagy hangsúlyt fektetünk a későbbi gyárthatóságra is! Attól, hogy egy termék funkcionálisan megfelel az elvárásoknak még nem biztos, hogy gyárthatóság szempontjából is ideális.

Napjaink megkerülhetetlen része a visszamodellezés. Mit is jelent ez? Eredeti gyártási tervek megléte nélkül az adott tárgy/tárgyak gyártáskész modellé történő alakítása. A hozott mintából méréssel és tervezéssel újra alkotjuk a tárgyat tervezői környezetben, majd a modell alapján rajzok/utasítások készülnek a gyártók felé, akik elkészítik a tárgyat.